روکش ام دی اف MDF

روکش ام دی اف MDF

روکش ام دی اف MDF

‏در این نوشتار قصد داریم تا شما را با انواع روکش‌ ام دی اف یا روکش MDF، ویژگی‌ها و کاربردهای هر یک آشنا کنیم.

همان طور که در مطالب مختلفی اشاره کرده ایم، ام دی اف به تنهایی و آنگونه که باید ظاهر جذابی برای ساخت کابینت ندارد.

MDF این روزها در مواردی مثل درب منازل و شرکت ها، سرویس های خواب، کابینت ها و دیگر تولیدات چوبی استفاده بسیار زیادی دارند. در مقابل تنوع زیاد این محصولات، روکش های متنوعی هم برای پوشاندن عیب و نقص های ام دی اف وجود دارد.

می توان گفت به دلیل استفاده ام دی اف در مصارف مختلف مثل دکوراسیون داخلی منازل و مکانهای مختلف مثل شرکت ها ، اداره ها و مغازه ها و صنایع چوبی مثل میز ، سرویس خواب ، مبلمان و انواع درب نیاز به تنوع زیادی در طرح و رنگ و الگو وجود دارد. که قسمت زیادی از این نیاز بازار به وسیله تنوع موجود در انواع روکش ورق ام دی اف تامین می گردد.

انواع روکش ام دی اف چیست؟

پس از دسته‌بندی، خرده چوب‌ها به شکل ورق‌های متعددی در می‌آیند و روکش‌های مختلفی بر روی آنها کشیده می‌شود.

 هر کدام از این ورق‌های mdf دارای روکش‌های متنوعی هستند.  این روکش‌ها به  عنوان پوشش نهایی ام دی اف شناخته می‌شوند و دارای انواع طبیعی و مصنوعی می‌باشند که در ایران اکثرا روکش ها مصنوعی میباشد.

روکش‌ ام دی اف چوب طبیعی

این روکش طی عملیات و فرآیند خاصی تهیه می‌شود. نحوه تهیه آن به این صورت است که بعد از پخت چوب‌ها در بخار یا آب داغ، گرده بینه مرغوب چوبی را با روش‌های تراشه گیری به لایه‌ها و ورقه‌های نازک چوب در می‌آورند. این نوع روکش چوب، عمر بسیار طولانی دارد و به‌راحتی قابلیت تجدید رنگ و ترمیم دارد. چون کابینت‌هایی که با چوب‌های طبیعی ساخته می‌شوند بسیار گران قیمت هستند و زمان زیادی صرف ساخت آنها می‌شود،  پس نمی‌توان از تمام چوب استفاده کرد. بلکه برای برطرف کردن این معایب، از روکش چوب طبیعی استفاده می‌کنند. تنها عیبی که از این روکش می‌توان گرفت این است که در برابر رطوبت مقاومت خوبی ندارد. همچنین باید مراقب باشید در مقابل اشعه خورشید قرار نگیرند. زیرا پس از مدتی تغییر رنگ می‌دهند و پوسته پوسته می‌شوند. یکی از رایج‌ترین روکش‌های چوبی، چوب ملچ و چوب راش می‌باشند که موجب زنده و طبیعی جلوه کردن کار می‌شود.

روکش‌ ام دی اف چوب مصنوعی

جنس این روکش از کاغذ یا ورقه‌های نازک از جنس پی وی سی است.  این روکش از طرح‌ها و رنگ‌های مختلف ایجاد می‌شوند و نسبت به روکش‌های چوبی در برابر حرارت و رطوبت مقاومت بالایی دارند. استفاده از این نوع روکش بسیار رایج شده است و اکثر صفحات و ورق‌های ام دی اف با این روکش پوشانده می‌شوند. این روکش‌ها دارای انواعی هستند که در اینجا به بررسی هر کدام می‎‌پردازیم.

بهترین نوع ام دی اف کدام است؟

در پاسخ سوال آخر باید بگویم که بهترین ورق ام دی اف، کاملا به نیاز شما و محلی که ام دی اف را در آن به کار می برید، بستگی دارد.

در واقع نیاز شما کاملا بر نوع روکش ام دی اف، ضخامت و استاندارد برند تولید کننده ام دی اف اثر دارد.